Cercar

Inici -> Legislaciķ

Palma Ciutat Resilient

3 d'octubre de 2018

Figura Resiličncia

La resiličncia és un concepte versātil quan es trasllada a diferents contextos o āmbits i s'aplica ara a gairebé tots els aspectes de la vida incloent l'hābitat humā per excelˇlčncia: la ciutat.

El programa de ciutats resilientes d'UN-Habitat de Nacions Unides defineix les ciutats resilients com aquelles que tenen la capacitat de recuperar-se amb la major rapidesa possible dels impactes que sofreix el sistema. Aquesta definiciķ es basa en la concepciķ de la urbs com un sistema de sistemes, un ens complex que, a similitud del cos humā, requereix el bon funcionament dels diferents ōrgans per gaudir de bona salut.

 Al llarg dels anys, perō especialment en els últims dos, Palma com a ciutat ha rebut impactes de diferent intensitat i diferents tipus que han afectat al seu sistema, administratiu i de govern. Els anys de forta crisis seguits d'intervencions judicials i el creixement exponencial de la poblaciķ flotant (turístic i temporal) han impactat a la ciutat en totes les seves esferes i formes de vida fins a les seves entranyes. Encara així la vida segueix i Palma segueix sent una ciutat admirada i aspirada per viure. Per aixō Palma és tot un exemple d'una ciutat resilient.

Data darrera modificaciķ: 4 d'octubre de 2018

© Oficina Defensora de la ciutadania Plaįa de la Porta del Camp 2. 07001 Palma (Illes Balears) Telčfon: 971449490 - Correu electrōnic: reclamacio_dc@palma.cat